Publieke consultatie domein mijnbouw in de BRO

05 maart 2021
icoon mijnbouwwetvergunning

Op maandag 1 februari is de publieke consultatie voor het domein Mijnbouwwet van de Basisregistratie Ondergrond (BRO) gestart. Het is nog tot 15 maart mogelijk om reacties in te dienen. Op 4 maart zijn de standaarden die nu in consultatie liggen nader toegelicht. Heb je deze sessie gemist, dan kan je de presentatie en storymap nog bekijken.

Vanaf 1 juli 2022 geldt een wettelijke aanlever- en afnameplicht is voor gegevens die betrekking hebben op mijnbouw. Om ervoor te zorgen dat alle gegevens over Mijnbouwwetvergunningen en Mijnbouwconstructies op dezelfde manier geregistreerd worden, maken we afspraken. Deze afspraken leggen we vast in standaarden. We maken een standaard in samenwerking met experts en leggen deze vervolgens in een aantal reviewsessies en workshops voor aan een bredere groep gebruikers. De kans bestaat dat je in dat proces dingen over het hoofd ziet. We willen er zeker van zijn dat een standaard kan rekenen op een breed draagvlak en kwalitatief voldoende is, daarom leggen we de standaard in een publieke consultatie aan iedereen voor. Iedereen die nog niet eerder zijn of haar inbreng heeft kunnen geven, kan dat tijdens deze publieke consultaties alsnog doen. De publieke consultatie loopt tot en met 15 maart. Meedoen kan digitaal. Op de pagina’s over de publieke consultaties op de website van de Basisregistratie Ondergrond vind je meer informatie over de lopende consultatie.

Op 17 december 2020 is er een reviewsessie georganiseerd over de standaarden voor de mijnbouw. Van deze sessie zijn opnames gemaakt opnames en presentaties van de reviewsessies mijnbouw. Tijdens deze reviewsessie is ook uitleg gegeven over het UML diagram/domeinmodel. Deze uitleg begint op minuut   34. 

Alle links op een rij

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.