QGIS plugin vernieuwd

plugin
05 augustus 2019

Om het gebruik van INSPIRE data te vergemakkelijken voor de professionele GIS-gebruikers is een aantal jaar geleden een plugin ontwikkeld in QGIS. Op deze plugin is nu een update uitgevoerd.

In het kader van INSPIRE realiseren de Europese lidstaten een digitaal netwerk voor het uitwisselen van gegevens over de leefomgeving. INSPIRE zorgt ervoor dat deze geo-informatie van goede kwaliteit is en dat de inhoud ervan, ook over de landsgrenzen heen, op elkaar is afgestemd. In Nederland zijn inmiddels beschrijvingen van meer dan 200 INSPIRE datasets en circa 265 bijbehorende services aanwezig in het Nationaal Georegister als INSPIRE dataset of service.

De plugin maakt het gemakkelijk om direct de INSPIRE datasets en services te vinden, te raadplegen en te downloaden. Via de plugin kan een gebruiker zowel vrij zoeken als INSPIRE-data zoeken op trefwoord, INSPIRE-thema, organisatie of type service. Het gevonden resultaat kan je direct toevoegen aan QGIS. In onderstaande korte instructie zie je hoe je de plugin kunt downloaden en gebruiken.

 Je kunt deze video ook bekijken op https://youtu.be/X-LPuf5Vchg

 

Gerelateerd nieuws