Ronde tafel over de opkomst van de Geodata Kennis Infrastructuur

14 oktober 2020
kennis infrastructuur

Op 27 oktober van 14.00 tot 16.00 uur organiseert GeoSpatialMedia in samenwerking met Geonovum een virtuele ronde tafel discussie over de opkomst en waarde van de Geodata Kennis Infrastructuur. Ook jij kan hierbij aanschuiven en meediscussiëren.

We bevinden ons midden in een digitale revolutie. Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe datastromen, nieuwe datavragen en vragen over de verwerking daarvan. Sensoren in gebouwen, de openbare ruimte en fysieke infrastructuur leveren continue stromen data over de actuele status. Machine learning en andere vormen van Artificial Intelligence (AI) kunnen de enorme hoeveelheden data betekenisvol verwerken. Daarbij is ethiek een wezenlijk vraagstuk. Het huidige concept van de statische data-infrastructuur weet zich ondertussen geen raad met near-realtime data. Ook ontbreekt het de huidige infrastructuur aan intelligentie om van data informatie te maken. De geodata-infrastructuur is toe aan een upgrade.

Internationale verkenning

Geonovum is strategisch partner in het internationale samenwerkingsverband tussen Geospatialmedia en UN-GGIM in een driejarig internationaal project rond de toenemende rol van geodata in economie en samenleving: Advancing Role of Geospatial Knowledge Infrastructure in World Economy, Society and Environment.
Deze samenwerking positioneert het concept GeoSpatial Knowledge Infrastructure (GKI) als een aspect van de 4de Industriële Revolutie. Zie ook de voorlopige versie van de whitepaper. Middels de organisatie van virtuele ronde tafels bouwen we een beeld op van de stand van zaken op dit gebied. Daarvoor nodigen we leiders uit op strategisch niveau rond geo-informatie beleid, onderzoek en toepassing om hun visie te delen.
Na sessies in de USA, Zuid Afrika en Singapore is nu de beurt aan Nederland.

We nodigen je van harte uit om aan te schuiven en ook jouw visie te geven!

Aan tafel vind je Rob van de Velde, directeur Geonovum | Anamika Das, Hoofd Marktonderzoek en advies, Geospatial Media and Communications | John Kedar, Strategisch Adviseur Geospatial Infrastructure Geospatial Media and Communications | Greg Scott, Inter-Regionaal Adviseur Verenigde Naties | Erwin Folmer, Senior Adviseur Kadaster | Jantien Stoter, professor TU Delft | Camille van der Harten, directeur GeoBusiness NL | Dirk van Barneveld, beleidsadviseur Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Programma en Aanmelden

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.