Samenwerken aan een AI-gedreven infrastructuur

11 maart 2020
wijs met locatie

We zien een gestage opmars van artificiële intelligentie in ons land. Het kabinet heeft stevige ambities op dit terrein geformuleerd. Zo worden in het domein van de infrastructuur verschillende experimenten uitgevoerd met AI-toepassingen. Bij bewezen succes worden deze geïmplementeerd, zoals inspecties met drones en de slimme weginspecteur.

Nu de ontwikkelingen zo hard gaan en er veel kansen ontstaan om ons werk beter, effectiever en vooral slimmer te doen, is het zaak om kennis en ervaring samen te brengen en versnippering tegen te gaan. Zodat we vanuit een gemeenschappelijk vertrekpunt én een gemeenschappelijke stip op de horizon, al lerend, experimenterend en kennis delend, de grenzeloze mogelijkheden van AI gaan inzetten voor een betere samenleving.

Daarom organiseren Rijkswaterstaat en het GeoSamen platform Wijs met Locatie een werkconferentie “Samenwerken aan een AI-gedreven infrastructuur”. In verband met de nationale maatregelen tegen verdere verspreiding van COVID-19, is de datum voor de werkconferentie uitgesteld tot nader order.

Zou jij - zodra de datum bekend is - wel graag met ons mee willen duiken in de wereld van het Datalab, slimme weginspecties, voorspellend beheer, mobility as a service, ethiek en de kracht van beeldherkenning voor de openbare ruimte? Dan kan je je alvast aanmelden.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht.

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.