Save the date – Week van de API

03 november 2020
week van de API

Van 30 november tot en met 4 december organiseren ICTU en Kennisplatform API de Week van de API. Iedere dag presenteren zij een nieuw college over het maken en toepassen van API’s, gevolgd door een live Q&A. Op 3 december ben je bovendien van harte welkom bij de API talkshow waarin gasten uit binnen- en buitenland je meenemen in actuele ontwikkelingen.

In een digitale samenleving waar veel digitale diensten eenvoudig met elkaar moeten kunnen samenwerken, helpen application programme interfaces (API’s) ontwikkelingen versnellen. Een API werkt als een digitale stekkerdoos die applicaties met elkaar verbindt. Zo kan je er gemakkelijker diensten op ontwikkelen. Tijdens de week van de API’s neemt een keur aan sprekers je mee langs onderwerpen als design visie en design rules, management platforms en service management van API’s. Voorbeelden vanuit verschillende uitvoeringsorganisaties laten zien hoe API’s het werk ondersteunen in de praktijk. Aansluitend aan elk college is er gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Talkshow 3 december

Tijdens de talkshow 3 december spreken we met makers en gebruikers van API's over de mogelijkheden en aandachtspunten. Ook reis je aan de hand van gast Monica Posada door Europa op zoek naar hoe verschillende landen APIs inzetten. Van het OGC horen wij waarom deze internationale standaardisatie organisatie voor geostandaarden zich verdiept in API’s.
 

Programma en aanmelden

Maandag 30 november, 12.00: Masterclass ingredienten voor een goede API
Maandag 30 november, 16.00: Masterclass Demonstrator API schuldhulpverlening
Dinsdag 1 december, 14.00: Masterclass Servicemanagement: Hoe zorg je voor een goede gebruikerservaring | Wouter van Schaik - KPN
Woensdag 2 december, 12.00 Masterclass API Management platforms: ervaringen Logius | Paul van Gent - Logius

Woensdag 2 december, 16.00 Masterclass API Beveiliging | Frank van Es - Logius
Donderdag 3 december, 14.00-15.15 uur: Talkshow
Vrijdag 4 december, 12.00: Masterclass APIs en developer.overheid.nl | Eelco Hotting

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.