Start publieke consultatie ondergrondmodellen

bodem
13 november 2018

Op dinsdag 13 november is de publieke consultatie gestart voor vijf ondergrondmodellen van de Basisregistratie Ondergrond. Deze ondergrondmodellen zijn “as-is” omgezet naar het BRO-catalogusformaat. Dit houdt in dat van bestaande modellen een catalogus is gemaakt, welke qua vorm overeenkomt met catalogi van andere BRO-registratieobjecten.

Modellen

In totaal zijn er vijf modellen opgesteld. Twee modellen zijn afkomstig van Wageningen Environmental Research: de Bodemkaart en Geomorfologische kaart. De andere zijn afkomstig van TNO Geomodelling: REGIS II, DGM en GeoTOP.

De consultatie loopt tot 1 januari 2019. Via onderstaande links vindt u de catalogi en uitleg over het consultatieproces per catalogus.

Het BRO catalogusformaat

In het Besluit BRO is per registratieobject opgenomen op basis van welke ‘brondocumenten’ gegevens aangeleverd moeten worden aan de BRO. In een catalogus staat voor ieder registratieobject welke gegevens moeten worden aangeleverd en aan welke standaard ze moeten voldoen. Bijvoorbeeld: naast de meetgegevens moet het registratieobject Geotechnisch sondeeronderzoek informatie bevatten over het meetinstrument. In dit geval is dat een zogeheten ‘conus’. De catalogus is gereed op het moment dat de ministeriële regeling wordt vastgesteld.

Gerelateerd nieuws