SURF Open Onderwijs-API genomineerd voor de Gouden API Award 2023

15 november 2023

Eens per twee jaar reikt het Kennisplatform API een gouden API uit. Voor de award van 2023 zijn negen API’s genomineerd. We stellen de genomineerde API's graag aan je voor. Deze keer staat de API voor het Open Onderwijs centraal.

De Open Onderwijs-API biedt eenvoudige toegang tot cruciale onderwijsinformatie, zoals cursusaanbod, lesroosters en studieresultaten. Het doel is om onderwijsinstellingen in staat te stellen hun onderwijsprogramma's aan te passen aan de individuele behoeften van studenten.

Deze API bevordert efficiëntie door geautomatiseerde gegevensuitwisseling en integratie tussen verschillende onderwijssystemen mogelijk te maken. Dit vermindert administratieve lasten aanzienlijk en stimuleert innovatie in het onderwijs.

Op de SURF website vind je meer informatie over de Open Onderwijs-API en hoe deze bijdraagt aan de toekomst van het onderwijs.

De Open Onderwijs-API is samen met de andere genomineerde API’s, op 15 november voorgelegd aan de jury. De jury bestaat uit Cathy Dingemanse, de Productower van de Haal Centraal API; Johan Groenen, een van de trekkers van Code4NL en Michiel Nijdam, functioneel analist bij Visma Roxit. Op 23 november maken we de winnaar bekend tijdens de IBDS Stelseldag.

 

 

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.