Update Handreiking Data op Orde

21 december 2022
decoratief

Via de landelijke voorziening Ruimtelijkeplannen.nl is een grote voorraad ruimtelijke plannen toegankelijk gemaakt. Maar net zoals een zolder zo nu en dan opgeruimd moet worden om goed bruikbaar te blijven, geldt dit ook voor de planvoorraad. Zeker als er een grote verbouwing zoals de Omgevingswet op komst is.

Alle gegevens in Ruimtelijkeplannen.nl gaan mee naar de Omgevingswet. Zo ook bestemmingsplannen e.d. die opgaan in het tijdelijk omgevingsplan. Deze plannen blijven geldig totdat zij worden vervangen door een nieuw omgevingsplan conform de nieuwe standaard STOP/TPOD. Na de inwerkingtreding van de Omgevingswet kunnen de geldige bestemmingsplannen niet meer aangepast worden, uitgezonderd de in procedure zijnde plannen.

De handreiking Data op orde bevat een uitgebreide omschrijving voor de bronhouders om hun ruimtelijke plannen op orde te brengen. De handreiking is volledig herzien en richt zich op foutherstel en het opschonen van de planvoorraad.

> Bekijk de nieuwste versie van de Handreiking Data op Orde

Heb je vragen over de handreiking of het op orde brengen van de planvoorraad van jouw organisatie, neem dan contact op met de helpdesk van de RO-Standaarden.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.