Update IMGeo objectenhandboek

13 maart 2023
decoratief

Het IMGeo objectenhandboek biedt ondersteuning bij het opnemen en afbakenen van topografische objecten in de BGT en het IMGeo.

Het objectenhandboek omvat de inwinregels van de verplichte inhoud van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), en de optionele inhoud van het InformatieModel Geografie (IMGeo) en illustreert deze met foto's. Ook zijn afstemmingsvoorbeelden opgenomen voor de inwinning in combinatie met de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

Enige tijd geleden heeft Geonovum het IMGeo objectenhandboek samen met gebruikers van het handboek geëvalueerd. Daaruit kwam een aantal aanvullende wensen naar voren. In deze update van het handboek, zijn de volgende wensen doorgevoerd:

  1. decoratiefVeelgestelde vragen: de vragen en antwoorden die via de IMGeo helpdesk worden uitgewisseld zijn nu beschikbaar in een apart hoofdstuk Veelgestelde vragen. De antwoorden zijn opgenomen als aanbeveling hoe een bepaalde situatie in de BGT of het IMGeo zo goed mogelijk opgenomen kan worden.

     
  2. decoratiefStel een vraag-widget: Via een button rechts-onderin is het voor iedereen mogelijk om direct vanuit het IMGeo objectenhandboek een vraag te stellen aan de IMGeo helpdesk.

     
  3. decoratiefPrinten naar PDF: via een button rechts-bovenin is het mogelijk om (bepaalde onderdelen van) het IMGeo-objectenhandboek als PDF te downloaden.
     
  4. Betere foto's: bij een aantal objecten waar nog geen foto in het IMGeo objectenhandboek bij was opgenomen, is nu wel een voorbeeld opgenomen.

Het objectenhandboek is een dynamisch document. Er zal ongetwijfeld behoefte blijven bestaan aan meer voorbeelden om de BGT en IMGeo gegevenscatalogi te ondersteunen. We blijven bijvoorbeeld betere foto's toevoegen. Suggesties en (betere) foto's voor het IMGeo objectenhandboek zijn van harte welkom op imgeo@geonovum.nl.

Nog goed om te weten: Het IMGeo-objectenhandboek is een praktijkrichtlijn en biedt een verduidelijking van de huidige BGT- en IMGeo inwinregels. Nieuwe inwinregels worden alleen via een formeel wijzigingsproces opgenomen in werkafspraken of een nieuwe versie van de standaard.

Bekijk de nieuwe versie van het objectenhandboek

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.