Update Objectenhandboek BGT|IMGeo

21 februari 2021
illustratie update balk

Onlangs heeft Geonovum een nieuwe versie van het Objectenhandboek beschikbaar gesteld. De nieuwe versie is bijgewerkt op alle punten die in IMGeo 2.2 staan vermeld. Ook is de vormgeving aangepast.

In het IMGeo objectenhandboek vind je de inwinregels en praktijkvoorbeelden van de verplichte inhoud van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), van de optionele inhoud van het InformatieModel Geografie (IMGeo) en afstemmingsvoorbeelden voor inwinning in combinatie met de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Aan de hand van fotovoorbeelden waarop de begrenzing van objecten en de objecten zelf zijn weergegeven, kan je zien hoe topografische objecten zijn gemodelleerd in de BGT en IMGeo.Het Objectenhandboek is daarmee een praktische uitwerking van de gegevenscatalogi van de BGT en van het IMGeo.

Het Objectenhandboek is een levend document. De online versie is altijd de meest actuele versie. Wij horen het graag als je een beter voorbeeld hebt, of als iets wat in het objectenhandboek staat niet helder is. Ook horen wij het graag als je een bepaalde functionaliteit op de website mist. Laat het ons weten via imgeo@geonovum.nl of maak een issue aan in Github via de beheer en licentie button linksonder in de menubalk van het Objectenhandboek.

Op korte termijn willen we het objectenhandboek met een aantal bronhouders evalueren. Wil jij hieraan meewerken? Laat het ons weten via imgeo@geonovum.nl.

Bekijk het Objectenhandboek

 

 

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.