Update praktijkrichtlijnen en facultatieve RO Standaarden

20 december 2022
decoratief

Het RO Standaarden beheerteam is de documentatie van de RO Standaarden doorgelopen op hyperlinks, schrijffouten en verouderde teksten in de standaarden. Ook zijn de facultatieve standaarden omgezet van pdf in html-format.

Het geheel aan RO Standaarden omvat wettelijk verplichte en facultatieve standaarden, praktijkrichtlijnen, werkafspraken, handreikingen en voorbeeldbestanden. 

Update praktijkrichtlijnen

Onder de RO Standaarden 2012 zijn er vier verplicht toe te passen standaarden. In praktijkrichtlijnen is uitgewerkt hoe je de standaarden in de praktijk toepast voor de verschillende plantypen.
Afgelopen periode is Geonovum de praktijkrichtlijnen doorgelopen om foutieve verwijzingen naar links van websites, schrijffouten en verouderde teksten bij te werken. Het betreft uitsluitend een tekstuele update. Inhoudelijk zijn de praktijkrichtlijnen sinds 2018 niet gewijzigd.

De bijgewerkte praktijkrichtlijnen voor de verschillende Wro instrumenten vind je in het RO Standaarden dossier op de website van Geonovum.

Facultatieve standaarden omgezet in HTML

Ook de facultatieve standaarden binnen de RO Standaarden zijn bijgewerkt. Om de digitale toegankelijkheid van de documenten te verbeteren zijn de documenten omgezet naar html.
Daarbij zijn verouderde teksten en verouderde linkjes ook direct bijgewerkt. Hiermee zijn deze standaarden weer toekomstbestendig gemaakt voor het gebruik onder het overgangsrecht van Wro naar Omgevingswet.

Ook de facultatieve standaarden vind je in het RO Standaarden dossier op de website van Geonovum.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.