Vijf jaar platform linked data

De vlag hangt uit
30 januari 2017

Het Platform Linked Data Nederland bestaat vijf jaar. Dat vieren we met een bijeenkomst vol inhoud en inspiratie. Wat is er gerealiseerd en wat zijn de uitdagingen van de nabije toekomst? Op 7 maart ben je van harte welkom in Den Haag, waar we je graag meenemen in vijf jaar platform.

In het eerste deel van de middag staat linked data bij de overheid centraal. Erik Jonker van het Bureau Digicommissaris gaat in op de rol van linked data in de generieke data infrastructuur. Noud Hooyman van het ministerie van Infrastructuur en Milieu werpt een licht op linked data vanuit het geo-informatiebeleid en de basisregistraties. En natuurlijk ontbreken de linked basisregistraties zelf ook niet op het programma.

In de middag passeren voorbeelden de revue van toepassingen van linked data in de wereld van de pharmaceutische industrie, de geesteswetenschappen en erfgoed. Van daaruit blikken we vooruit naar de nieuwe uitdagingen van het Platform om de middag ludiek en toch serieus te besluiten met 'linked bier' van Dimitri van Hees.