Wat doet Geonovum in 2022?

16 december 2021
tekening van gebouw geonovum

Ieder jaar beschrijven wij in ons Uitvoeringsplan wat wij het komende jaar gaan doen. Het Uitvoeringsplan voor 2022 is nu beschikbaar.

In 2022 bestaat Geonovum 15 jaar. Als de Corona ontwikkelingen het toelaten, vieren we dat op 7 april met een extra bijzondere Open Geodag met en voor ons netwerk.

De wereld van geo-standaarden is ondertussen volop in beweging. Het toenemend gebruik van data binnen en buiten het geo-domein vraagt om een frisse blik op de standaarden voor de geo-informatie infrastructuur. In 2022 besteden we daar extra aandacht aan. Het inzetten van digitale tweelingen voor de leefomgeving stelt ons ook voor nieuwe uitdagingen; onder meer op het gebied van betekenisvolle uitwisseling van verschillende soorten data. Wij werken aan het samenbrengen van kennis in Nederland over data-uitwisseling en digitale tweelingen voor de fysieke leefomgeving, op basis van zowel nationale als internationale ontwikkelingen.    

In 2022 gaan de programma's voor de ontwikkeling van de TPOD standaarden (Omgevingswet) en de standaarden voor de Basisregistratie Ondergrond naar hun afronding. Beide programma's worden klaargemaakt voor hun transitie naar de beheerfase. Voor de doorontwikkeling van de basisregistraties, de uitbreiding van de basisregistratie ondergrond met milieugegevens, de doorontwikkeling van het digitaal stelsel Omgevingswet en een nieuwe plateau van afspraken en standaarden voor digitale tweelingen van de leefomgeving, zijn ook stevige ambities geformuleerd maar de besluitvorming over de governance en financiering daarvan nog moet plaatsvinden.

In het Uitvoeringsplan over 2022 vind je per project een korte beschrijving van onze activiteiten. Wil je meer weten over een project, neem dan contact met ons op via info@geonovum.nl

Bekijk het Uitvoeringsplan 2022

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.