Webinar Kickoff werkweek WFS 3.0

werkweek WFS3
28 mei 2019

Op 3 juni gaat de WFS 3.0 werkweek van Geonovum en PDOK van start. Tijdens deze week kan iedereen (op afstand) aan de slag met bijvoorbeeld een eigen WFS 3.0 server- of client implementatie. Dit met hulp van een groepje experts die de hele week beschikbaar zijn voor vragen en om mee te denken. Elke bijdrage is welkom: van een korte test in een “verloren” uurtje tot de hele week aan de gang met een onderwerp.

Doel van de werkweek is een scherper beeld te krijgen van de  mogelijkheden van WFS 3.0. Via Github en Gitter kan je de hele week kennis delen en vragen stellen.

Webinar

Op 3 juni trappen we de werkweek af met een webinar. Vanaf 10.00 uur kan je hierop inhaken. Aanmelden voor het webinar is niet nodig. Om deel te nemen, surf je 3 juni simpelweg naar
https://join.me/115-972-832. In het webinar geven we een stoomcursus WFS 3.0 en lichten we toe wat er aan tooling en ondersteuning beschikbaar is tijdens de werkweek. Op dinsdag en woensdag is er dan alle ruimte om te experimenteren en ervaringen te delen via github en gitter. Donderdagochtend brengen we de ervaringen bij elkaar en donderdagmiddag 6 juni presenteren we de opgedane kennis en ervaringen in een open bijeenkomst in het Beatrixtheater, Utrecht. Wil je daar bij zijn, meld je dan wel even aan via het webformulier.
Op vrijdag is er dan nog ruimte om de puntjes op de i te zetten, en eventuele aanbevelingen te verzamelen die we mee kunnen nemen naar de ontwikkelaars van de standaard bij OGC.  

SDI.Next

De WFS 3.0 werkweek is een activiteit in het kader van SDI.Next: een beweging om geodata gemakkelijker bruikbaar en toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld door beter aan te sluiten op standaarden voor (web)developers.

Gerelateerd nieuws