Wijzigingen BGT Visualisatie

BGT kaart
10 juli 2017

In de visualisatie van de BGT worden een aantal wijzigingen doorgevoerd. In dit artikel zetten wij de wijzigingen op een rij.

BGT pastel op proef deze zomer

Op verzoek van netbeheerders en gemeenten is afgelopen weken gewerkt aan een nieuwe BGT visualisatie in pasteltinten: BGT pastel. We nodigen u uit om deze pastelkleurige visualisatie te beoordelen op bruikbaarheid. Op de pasteltinten is een projectie van thematische gegevens, zoals kabels en leidingen, beter zichtbaar. In de zomermaanden is deze proefvisualisatie beschikbaar via de testomgeving van PDOK.

Wilt u de BGT pastel testen, dan kunt u zich aanmelden via de helpdesk IMGeo. Bij deze helpdesk kunt u tot 1 september ook al uw opmerkingen en verbetersuggesties indienen. Wij streven ernaar om de nieuwe BGT pastelvisualisatie begin oktober vast te stellen. Kort daarna verschijnt deze ook op de productieomgeving van PDOK.

Pastelvisualisatie vervangt BGT lijngerichte visualisatie

De pastelvisualisatie vervangt de BGT lijngerichte visualisatie. Wel blijft er een omtrekgerichte visualisatie beschikbaar in dezelfde kleurstelling als de lijngerichte visualisatie. Zodra de pastelvisualisatie beschikbaar is, wordt de lijngerichte visualisatie uitgezet. Wij verwachten dat dit half oktober gebeurt. Uiterlijk half september maken wij de exacte lanceerdatum bekend.

BGT standaard en icoonvisualisatie als aparte lagen

PDOK rondt momenteel de implementatie van de nieuwe icoonvisualisatie af. De iconen verdwijnen daarmee uit de standaardvisualisatie en komen in plaats daarvan als aparte WMTS-laag beschikbaar in PDOK. PDOK communiceert tijdig de exacte datum waarop dit gereed is.

Planinformatie in PDOK

De visualisatieregels voor planinformatie zijn geïmplementeerd in PDOK. Op dit moment is er nog geen planinformatie aangeleverd aan de LV-BGT en daarmee zichtbaar in PDOK. Na eerste levering van planinformatie zal PDOK haar gebruikers informeren.

Ter volledigheid melden we dat er geen wijzigingen zijn in de achtergrondvisualisatie, omtrekgerichte visualisatie en de kleurstelling van de standaardvisualisatie.

 

Gerelateerd nieuws