Hackathon SensorThings API

  • van 09:00 tot 18:00
  • De Horeca Academie Den Haag (voormalig min. SoZa)

Op 29 en 30 oktober organiseert Geonovum samen met het Kennisplatform API’s een SensorThings API hackaton. De SensorThings API is een lichtgewicht, eenvoudige interface specificatie, gebaseerd op REST en JSON, waarmee applicatieontwikkelaars via het web kunnen communiceren met apparaten die verbonden zijn aan het internet, zoals sensoren. In deze hackathon gaan we de mogelijkheden van deze standaard verder verkennen.

De SensorThings API zorgt ervoor dat ontwikkelaars de protocollen van de verschillende apparaten niet meer hoeven te kennen. Als je een verzameling sensoren hebt, kan je daar een SensorThings API als een laag bovenop zetten om zo op een standaard manier met de sensoren te kunnen communiceren, in plaats van via proprietary interfaces van fabrikanten.
Op dinsdag 29 oktober trappen we de hackathon af met een webinar. In het webinar geven we een stoomcursus SensorThings API en lichten we toe wat er aan tooling en ondersteuning beschikbaar is tijdens de hackaton. Op dinsdagmiddag en woensdag is er dan alle ruimte om te experimenteren en ervaringen te delen via github en gitter.

Werkruimte

We hebben een werkruimte in Den Haag in het voormalige gebouw van Sociale Zaken waar je samen met experts aan de slag kan met deze standaard. Donderdagochtend brengen we de ervaringen bij elkaar en donderdagmiddag 31 oktober presenteren we de opgedane kennis en ervaringen in een bijeenkomst van het Kennisplatform in samenwerking met Logius.

Wat is er beschikbaar?

Tijdens de hackathon zijn er verschillende experts bij elkaar waarmee je kunt samenwerken. De experts zijn op dinsdag en woensdag te vinden in de werkplaats in het voormalig gebouw van het ministerie van sociale zaken. Ook zijn er twee implementaties beschikbaar: er is een implementatie van Geodan en één van Fraunhofer. Ook zorgen wij voor sensordata. Je kunt dus ook meedoen als je zelf geen sensordata hebt. En uiteraard bieden de experts ondersteuning bij toepassing van de standaard.

Agenda

29 oktober
9.30  Welkom en kennismaken
10.00 Webinar SensorThings API met
           toelichting Fraunhofer
           toelichting Geodan
           toelichting Waternet

12.00 Lunch
13.00 Hacken
14.30 Pauze en standup
15.00 Hacken
16.30 Pauze en standup
17.00 Hacken

30 oktober
9.30  Hacken
11.00 Pauze en standup
11.30 Hacken

13.00 Lunch
14.00 Hacken
15.30 Pauze en standup
16.00 Hacken
17.30 standup
 

31 oktober (let op andere locatie: New Babylon)
9.30 wrap up en voorbereiding presentatie
12.00 lunch
12.30 Seminar: API de toekomst van gegevensuitwisseling?
16.10 Presentatie resultaten hackathon

 

Heb je zin om mee te doen? Laat het ons snel weten! 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.