Satellietdata & AI voor aarde

  • 10.00 - 15.30 uur
  • Online

Duizenden satellieten cirkelen dag in dag uit de aarde rond. Zij maken opnames, doen metingen en spelen een rol in de communicatie en navigatie op aarde. De data van satellieten bevat veel informatie. Kunstmatige intelligentie helpt die informatie sneller te verwerken èn nieuwe informatie aan het licht te brengen. Op 13 april 2021 organiseert het Netherlands Space Office in samenwerking met Wijs met Locatie een (virtuele) werkconferentie waarin kunstmatige intelligentie en satellietdata centraal staat.

Nanda Piersma, wetenschappelijk directeur bij het Centre of Expertise Applied AI aan de Hogeschool van Amsterdam verzorgt de keynote in de opening van de werkconferentie. Fedor Baart, specialist bij Deltares verzorgt het slotstuk van de werkconferentie. Hij neemt je daarin mee naar Destination Earth – een Europese digital twin voor milieuvraagstukken. In de werksessies laten we je aan de hand van satelliettoepassingen zien hoe en waar kunstmatige intelligentie helpt om méér uit satellietdata te halen. Daarbij gaan we ook in op aandachtspunten als de betrouwbaarheid van modellen, de schaalbaarheid van kunstmatige intelligentie en ethische vraagstukken.

De werkconferentie is bedoeld om kennis over kunstmatige intelligentie en satellietdata op een hoger plan te brengen. Het eerste deel van de conferentie focust op toepassingen. Het tweede deel gaat dieper in op onderliggende wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. Wil jij meedoen en erbij zijn? Meld je dan nu alvast aan om zeker te zijn van een plek!

Meld je aan

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.