Technische workshop: Verbeter de kwaliteit van je API!

  • van 12:00 tot 15:00
  • dev.vloer, Catharijnesingel 55, Utrecht

Op 6 april organiseert developer.overheid.nl een workshop voor makers van API's bij de overheid. Tijdens deze technische sessie leggen we uit hoe je de kwaliteit van je API kunt verbeteren.

Op Developer.overheid.nl staan meer dan 100 API’s.  Aan al deze API’s is een score toegekend. Deze score wordt bepaald door de API Design Rules (ADR) Validator: een tool die API’s aan de hand van 7 regels test. Hoe hoger de score, hoe beter de kwaliteit van de API.

Meer dan de helft van de API’s op developer.overheid.nl scoort nu onder de 4/7. Om de scores van de API’s te verbeteren, organiseren wij een workshop voor de aanbieders van API’s op ons portaal. In deze technische workshop leggen we jullie uit welke stappen je kan zetten om de kwaliteit van je API te verbeteren.

Mee doen met de workshop? Meld je aan

Programma

11:45 – 12:00   Inloop
12:00 – 13:00  Opening inclusief lunch met een toelichting op Design Rules, Demo van de ADR Validator en Toepassen van de Design Rules       
13:00 – 15:00 Workshop: verbeter je eigen API

        
De workshop vindt plaats op donderdag 6 april en start om 12:00 bij ontwikkellocatie dev.vloer aan de catharijnesingel 55 te Utrecht. De locatie ligt op 5 minuten lopen van Utrecht Centraal. Voor lunch wordt gezorgd en we stoppen op tijd zodat je voor de spits naar huis kan.

Kan je er niet bij zijn maar wil je wel op de hoogte gehouden worden over nieuwe evenementen, features en andere updates? Volg ons dan op LinkedIn.

Graag tot ziens op 6 april!

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.