Week van de API Masterclass - API demonstrator schuldhulpverlening

  • van 16:00 tot 16:45
  • online

Van 30 november tot en met 4 december organiseren ICTU en Kennisplatform API de Week van de API. Iedere dag presenteren zij een nieuw college over het maken en toepassen van API’s, gevolgd door een live Q&A. Op 3 december ben je bovendien van harte welkom bij de API talkshow waarin gasten uit binnen- en buitenland je meenemen in actuele ontwikkelingen.

Vandaag staat het college API demonstrator voor de schuldhulpverlening op het programma door Steven Gort en Bert Lukkien van Logius.

In deze kennissessie demonstreren we met een prototype hoe de volgende principes voor burger (en bedrijf) in een concrete casus schuldhulpverlening werkelijkheid worden. Uitgangspunt hierbij, is dat we compromisloos de hedendaagse API technologieën adopteren. Principes oplossing: versterken positie schuldenaar door inzicht in zijn/haar schulden, bestaansminimum van de schuldenaar wordt altijd geborgd, schuldenaar heeft slechts één aanspreekpunt, dataminimalisatie, schuldeisers zijn autonoom en behouden hun eigen invorderingsproces en -administraties en data bij de bron. De demonstrator toont een geïntegreerde informatiepositie voor schuldenaar en verdeler met data bij de bron, staat gewaarmerkte claims toe en positioneert de burger daarmee centraal in de dialoog met alle partijen.

Het college live volgen?

Meld je aan

Familie