Week van de API Masterclass - ingredienten voor een goede API

  • 12.00-12.45 uur
  • online

Van 30 november tot en met 4 december organiseren ICTU en Kennisplatform API de Week van de API. Iedere dag presenteren zij een nieuw college over het maken en toepassen van API’s, gevolgd door een live Q&A. Op 3 december ben je bovendien van harte welkom bij de API talkshow waarin gasten uit binnen- en buitenland je meenemen in actuele ontwikkelingen.

Vandaag staat het college Wat zijn de ingrediënten voor een goede API? op het programma. Cathy Dingemanse van Gemeente Den Haag en Joost Farla van Kadaster wijzen je de weg naar een API die bij jou past.

Een goede API levert vooral een bijdrage aan jouw strategische doelstellingen. Met welk doel ontwerp jij jouw API? En hoe zorg je er voor dat jouw API de eigenschappen krijgt die hij nodig heeft om dat doel te halen? In deze presentatie bespreken we de keuzes die je tijdens jouw eigen API reis moet maken. Welke API Style geeft jouw API de juiste eigenschappen? Welke ontwerpprincipes pas je toe om er voor te zorgen dat de eigenschappen die je nodig hebt maximaal worden versterkt? Kijk en luister op 30 november naar dit college over de NL Design Visie!

Het college live volgen?

Meld je aan

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.