Werksessie GML.Next

 • van 09:30 tot 12:30
 • Geonovum in Amersfoort

Het globale programma voor de werkbijeenkomst GML.Next op dinsdag 17 juli (9.30 – 12.30 uur) ziet er als volgt uit:

Op dinsdag 17 juli organiseert Geonovum een werkbijeenkomst die draait om de vraag: welke open standaard(en) verdient/verdienen een plek in de Nederlandse SDI als alternatief voor GML? Voor deze werkbijeenkomst zijn we op zoek naar iedereen die praktijkervaring heeft met alternatieven -denk aan GeoPackage, JSON, GeoJSON, CItyJSON etc. - . Aanmelden kan met een mail aan Friso Penninga. Het concept programma ziet er als volgt uit.

 1. Welkom en kennismakingsronde
 2. GML: de kenmerken, de voordelen, de nadelen
  GML heeft een aantal eigenschappen, die je als criteria voor alternatieven kunt zien. Welke zijn dat? Welke voor- en nadelen heeft GML, en hoe vertalen die zich door in criteria voor alternatieven?
 3. GeoPackage: praktijkervaringen
  Inbreng van praktijkervaringen van deelnemers: in welke use cases is GeoPackage toegepast, wat leren we van deze toepassing en welke voordelen zijn er t.o.v. GML?
 4. JSON: praktijkervaringen
  Inbreng van praktijkervaringen van deelnemers: in welke use cases is er een JSON-gebaseerd alternatief toegepast (JSON / GeoJSON / TopoJSON / CityJSON etc.), wat leren we van deze toepassing en welke voordelen zijn er t.o.v. GML?
 5. Evt. andere alternatieven
  Inbreng van praktijkervaringen van deelnemers: zijn er andere open standaarden die als alternatief voor GML kunnen dienen?
 6. Vervolgstappen: mogelijke praktijktest               

De bijeenkomst vindt plaats bij Geonovum in Amersfoort, tijdens het laatste deel van de bijeenkomst zullen er broodjes zijn voor de deelnemers.