Wie wint het gouden api? - meet-up Kennisplatform API

  • van 13:00 tot 17:00
  • Prodentfabriek in Amersfoort

API’s (Application Programming Interfaces) spelen een belangrijke rol op het Internet. Met behulp van een API kan een applicatie automatisch toegang krijgen tot bepaalde informatie en/of functionaliteiten. Zo kan je informatie makkelijker herbruikbaar maken voor programmeurs.

Dat klinkt goed, maar bij het implementeren van een API kan je veel keuzes maken. Wat is dan wijsheid? En hoe voorkomen we dat we richting programmeurs tig verschillende API oplossingen presenteren vanuit de overheid? Met deze vragen in gedachte, is begin 2018 het Kennisplatform API’s gestart. In dit platform delen verschillende organisaties hun kennis over het toepassen van API’s en verkennen zij nut en noodzaak om de aanpak van API’s onderling af te stemmen en waar nodig te standaardiseren. Op 13 februari 2019 presenteren zij de conceptversie van de API-strategie voor Nederland tijdens een feestelijke meet-up in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Tijdens dezelfde meet-up maakt het Kennisplatform API ook bekend wie van de tien genomineerden naar huis gaat met het gouden API voor de 'beste API van de overheid'. Een vakjury buigt zich komende weken over de vraag welke genomineerde API zich het meeste onderscheidt op de aspecten toegankelijkheid, implementeerbaarheid en waarde voor de eindgebruiker. Verder zijn er diverse werksessies en presentaties waarbij je kunt aanschuiven en meer te weten komt over het ontwikkelen en inzetten van API’s.

Aanmelden

programma bijeenkomst API

 

Familie