Wie wij zoeken

Geonovum zoekt soms medewerkers - vaak experts op het gebied van geo-informatie, informatiemodellering, standaardisatie en/of procesmanagers en projectleiders - die weten hoe de geo-sector werkt. Ook bieden we studenten op HBO- en universitair niveau de gelegenheid om stage te lopen bij ons.

Vacatures

Geonovum zoekt Operationeel Technisch Beheerder

Voor het onderhouden en publiceren van onze standaarden gebruiken wij verschillende tools. Zowel onze standaarden als onze tooling moeten up to date blijven. Daarom zoeken wij een Operationeel Technisch Beheerder (16-20 uur)

De Operationeel Technisch Beheerder die wij zoeken heeft een paar jaar ervaring met het beheren van informatiesystemen en ICT-infrastructuur binnen overheid en bedrijfsleven.

Bij Geonovum ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van onze beheertools (Slack, Jira). Je beheert de GitHub omgeving van Geonovum, het technisch register en het conceptenregister dat bij onze standaarden hoort en je programmeert mee aan de W3C publicatiestandaard ReSpec. Ook bied je ondersteuning aan en vanuit de verschillende helpdesks bij Geonovum. Je verzorgt de (technische) eindredactie en publicatie van de documenten die onze standaarden beschrijven in ReSpec en je beheert het documentenregister.
Samen met de andere leden van het standaardenteam bij Geonovum, geef je vorm aan goede dienstverlening rond onze standaarden.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met een HBO-werkniveau met een oog voor coderen. Wij houden van creativiteit en pragmatisme in combinatie met goede code èn goede documentatie. Wij zoeken iemand die zelfstandig kan werken en die goed communiceert over haar/zijn werk. Iemand die nee durft te zeggen als iets nog niet goed genoeg is en die meedenkt en -werkt aan hoe het beter kan.

Meer weten?

Geonovum zoekt een beheerder van de standaarden Omgevingswet

Het doorontwikkelen en beheren van de standaarden kan niet zonder te begrijpen hoe deze instrumenten zullen werken in de praktijk. Als beheerder van standaarden bewaak je dat de standaarden in de keten en in software goed toepasbaar zijn en blijven. Je werkt mee aan ontwikkelingen die nodig zijn om het stelsel te laten werken. Samen met het team werk je ook aan kennisoverdracht over het toepassen van de standaarden in de praktijk.

Wij zoeken een constructief- kritische beheerder: je onderhoudt contacten met de gebruikers van de standaard en vangt daarbij signalen op over de (evt. te verbeteren) toepassing van de standaard. Samen met de andere (senior) beheerder(s) bedenk je mogelijke oplossingen voor het werken met de standaarden en toetst die oplossingen bij gebruikers en softwareleveranciers. Je werkt volgens afgesproken beheerprocedures en ontwikkelt procedures door voor het efficiënt beheer van de standaarden.

Meer weten?

Geonovum zoekt een Senior informatiemodelleur

Als senior informatiemodelleur werk je in verschillende ontwikkel- en beheerteams. Je werkt bijvoorbeeld aan de standaarden voor de Omgevingswet of de Basisregistratie Ondergrond of je ontwikkelt standaarden die nodig zijn voor de energietransitie. Je volgt internationale ontwikkelingen bij het OGC en W3C en neemt er actief deel in relevante werkgroepen. Samen met de andere modelleurs werk je mee aan de continue verbetering van onze werkwijzen en duid je de betekenis van nieuwe informatie-technologie voor standaardisatie.

We zoeken een senior informatie modelleur, die nut en noodzaak van gemaakte modelleringskeuzes in verschillende contexten kan overbrengen. Je vindt het belangrijk dat standaarden werken. Je hebt daarbij zowel oog voor techniek als voor de werkprocessen waarin de standaarden hun rol moeten vervullen. Je kan goed inventariseren wat de behoeften zijn van de diverse stakeholders en kan een proces begeleiden om te komen tot een gedragen, implementeerbare standaard.

Meer weten?

 

Stages

Interesse in een stageplek bij Geonovum? Stuur een brief met motivatie, jouw idee voor een stageopdracht en CV naar info@geonovum.nl. We nemen dan contact met je op om te kijken of wij een match kunnen maken.