Appstore voor de waterprofessional

De HydroNETWater Control Room geeft online toegang tot alle benodigde informatie, kennis en beslissingsondersteunende applicaties waarmee een waterprofessional doelmatige beslissingen kan nemen voor een klimaatadaptief en weerbestendig watersysteem. Onderdeel van HydroNET is een open WaterApp store, waar betaalde en gratis applicaties op het gebied van waterbeheer gedownload kunnen worden. HydroNET heeft meer dan 1000 professionele gebruikers die de persoonlijke Water Control Room dagelijks gebruiken ter ondersteuning van hun werkzaamheden.

Hoe werkt het?

De HydroNET Water Control Room vertaalt data uit diverse databronnen naar georganiseerde persoonlijke waterkennis en beslissingsondersteuning op maat. INSPIRE maakt het het geïntegreerd gebruik van de benodigde gegevens mogelijk door deze gegevens te ontsluiten en te standaardiseren. 

Bijdrage INSPIRE

Duurzame en betrouwbare ontsluiting en integratie van basisgegevens voor toepassing op lokaal niveau. De navolgende INSPIRE-datasets worden gebruikt: vervoersnetwerken, hydrografie, hoogte (AHN2) en landgebruik.

Winst en Voordeel

INSPIRE maakt het aanbieden van een actuele en duurzame app voor het stedelijk waterbeheer op lokaal niveau eenvoudiger. De INSPIRE diensten garanderen directe toegang tot openbare en actuele gegevens. Het creeëren van eigen voorzieningen is daarmee niet langer nodig.

En verder

Raadpleeg http://www.hydrocity.com/  voor meer informatie. 

Thema's
  • Natuur en Milieu
  • Openbare ruimte
Taken
  • Beheer en Onderhoud
  • Overig
Onderwerpen
  • INSPIRE