Hooikoorts verwachting

Pollennieuws is een App die dagelijks actuele informatie geeft over pollen, pollenplanten en hooikoorts. Dagelijks worden gebruikers geïnformeerd over de  actuele hooikoortsbelasting per regio en wordt een 5-daagse hooikoortsverwachting gegeven. De App geeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn eigen logboekje over het verloop van de hooikoortsklachten bij te houden en daarmee medicatie, buitenactiviteiten of vakantieplanning af te stemmen op de aanwezigheid van pollen.

Hoe werkt het?

De app maakt dagelijks gebruik van een mix van interne en externe bronnen. Actualiteit van dynamische gegevens zoals atmosferische en meteorolgische gegevens is daarbij van groot belang. Dit gecombineerd met meer statische gegevens zoals soorten verspreiding.  INSPIRE draagt er aan bij dat dit type gegevens makkelijker bij de bron ontsloten kan worden en daardoor altijd actueel is.

Bijdrage INSPIRE

INSPIRE zorgt ervoor dat dynamische gegevens,  nodig voor het maken van actuele verwachtingen, direct beschikbaar zjn en gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met meer statische informatiebronnen. De app maakt gebruik van de navolgende INSPIRE-datasets: atmosferische omstandigheden, meteorologische geografische kenmerken en verspreiding van soorten.  

Winst en Voordeel

Analyses voor het maken van de dagelijkse en meerdaagse pollenverwachting kunnen grotendeels geautomatiseerd worden. Gebruikers kunnen altijd beschikken over de meest actuele gegevens.

En verder

Raadpleeg http://www.pollennieuws.nl/iphone-site/  voor meer informatie. 

Thema's
  • Natuur en Milieu
  • Zorg en Welzijn
Taken
  • Overig
Onderwerpen
  • INSPIRE