Mijn huis en zijn omgeving

Open huis bevat statistische, demografische en basisgegevens over panden. De App geeft de gebruiker een beter beeld van een huis en van de directe omgeving. Zo krijg je bijvoorbeeld informatie over gemiddelde inkomens, bouwjaar van de huizen en de aanwezigheid van voorzieningen in de directe omgeving. Nuttig voor potentiële kopers of huurders van een huis of bewoners van een huis die meer willen weten over hun woonomgeving. 

Hoe werkt het?

De app gebruikt de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) als basis en combineert deze direct met statistische en demografische gegevens. De app maakt het mogelijk om gegevens over een individueel pand op te vragen en de beschikbaarheid en bereikbaarheid van allerlei voorzieningen in de omgeving te bekijken. INSPIRE diensten maken het mogelijk dat deze gegevens altijd beschikbaar zijn en direct geïntegreerd kunnen worden.

Bijdrage INSPIRE

INSPIRE zorgt ervoor dat benodigde gedetailleerde gegevens duurzaam beschikbaar zijn en makkelijk geïntegreerd kunnen met gegevens op lokaal niveau. Gebruik wordt gemaakt van de navolgende INSPIRE-datasets: adressen, kadastrale percelen, statistische eenheden en gebouwen. Uitbreiding met breder gebruik van INSPIRE-datasets ligt voor de hand.

Winst en Voordeel

INSPIRE garandeert standaardisatie en beschikbaarheid van de basisgegevens via online diensten. Hierdoor hoeven de ontwikkelaars van de App voor deze gegevens geen eigen diensten meer te ontwikkelen en in de lucht te houden. Dat scheelt in ontwikkelings- en onderhoudskosten. En natuurlijk voor burgers erg handig!

En verder

Deze App is beschikbaar via: https://itunes.apple.com/nl/app/open-huis-open-data-over-wonen/id6069922...

Thema's
  • Bouwen en Wonen
  • Openbare ruimte
Taken
  • Overig
  • Verstrekking
Onderwerpen
  • INSPIRE