In consultatie: informatiemodel voor hydrologie

20 januari 2017
waterlichaam

Het Open Geospatial Consortium (OGC) ontwikkelt en beheert internationale, technische standaarden voor geo-informatie. Eén van de standaarden die zij heeft ontwikkeld is WaterML, een verzameling standaarden over het thema water in combinatie met metingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gegevens over waterstanden, stromingen, en waterkwaliteit. Tot 16 februari ligt het Surface Hydrology Features Conceptual Model ter consultatie.

WaterML 2.0 bestaat uit drie delen. Deel 1, Timeseries en deel 2, Ratings, Gaugings and Sections, zijn al eerder gepubliceerd en gaan vooral over hoe je metingen in de waterwereld uitwisselt. Van deel drie, Surface Hydrology Features Conceptual Model, is nu een kandidaatversie beschikbaar ter consultatie. Dit deel definieert een conceptueel informatiemodel voor het beschrijven van bovengrondse, fysieke geo-objecten die een rol spelen in de hydrologie, zoals waterdelen, stroom- en afwateringsgebieden, en de netwerkrelaties tussen deze objecten. WaterML 2.0 deel 1 en 2 kun je raadplegen op de website van OGC.

De kandidaatversie van WaterML 2.0 deel 3, Surface Hydrology Features Conceptual Model, ligt tot 16 februari 2017 in consultatie.

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.