Informatiemodel AERIUS conform NEN3610

09 februari 2016
tractor

IMAER, het informatiemodel van AERIUS - het rekeninstrument van de Programmatische Aanpak Stikstof die vergunningverlening en ruimtelijke planvorming rond Natura 2000-gebieden ondersteunt - voldoet aan de NEN3610-norm voor geo-informatiemodellen. De conformiteitstoets werd uitgevoerd door Geonovum. Na de succesvolle toets is IMAER opgenomen in het register voor geo-standaarden.

Voldoen aan de NEN-3610 norm betekent dat IMAER zich netjes houdt aan de voorgeschreven termen, definities, relaties en spelregels voor geo-informatie. Dat maakt informatie eenduidig en begrijpelijk. Iedereen die zich bezighoudt met stikstof verstaat dan bijvoorbeeld hetzelfde onder een ‘emissiepunt’ en legt dat op dezelfde manier vast. Dit vergemakkelijkt de uitwisseling van geo-informatie tussen partijen en systemen.

Register voor geostandaarden

Inmiddels heeft Geonovum IMAER toegevoegd aan het register voor geostandaarden. Het RIVM blijft de beheerder van IMAER. Een vertegenwoordiger uit het AERIUS team van RIVM zal voortaan deelnemen aan het overleg van het NEN3610-stelsel. Daar wisselen de beheerders van de informatiemodellen kennis en ervaring uit en ontwikkelen zij samen nieuwe dingen.

Zie verder

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.