Laat voor 28 mei weten wat u vindt van IMBOR wegen en groen

15 mei 2015

Het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) vormt de schakel tussen de BGT en de beheersystemen van terreineigenaren in Nederland. Het is een hulpmiddel, dat beheerders ondersteunt bij de opzet en vulling van de beheersystemen. Beheerder CROW heeft de onderdelen IMBOR-groen en IMBOR-wegen nagenoeg klaar. Voor de definitieve afronding, ontvangt CROW graag uw visie op het model. Tot 28 mei ligt het Informatiemodel daarom in consultatie. 

Het IMBOR bevat de afspraken over de benamingen en definities van de beheergegevens die aan de objecten in de openbare ruimte gekoppeld kunnen worden. Ook de samenhang tussen die beheergegevens wordt in het IMBOR beschreven. De objecttypen uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), die in 2016 verplicht wordt, en het Informatiemodel geografie (IMGeo) vormen de basis.

Geonovum ondersteunt CROW bij de ontwikkeling van het IMBOR met kennis van IMGeo en IMSW, kennis over het modelleren van UML-klassediagrammen en met kennis van het maken van een uitwisselformaat. Omgekeerd heeft CROW in de totstandkoming van IMGeo veel input geleverd, zodat de geografische objecten uit IMGeo aansluiten op het beheer. IMBOR zal één-op-één gebruik maken van de IMGeo-objecten. IMGeo levert de geometrie die in IMBOR wordt verrijkt met beheerinformatie, zoals aanvullende administratieve gegevens, condities en maatregelen.

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.