Opdrachten testbed geo voor het web gegund

16 november 2015

Internet is een prachtig middel om digitale informatie op te delen. Die kracht van het web willen we ook graag benutten om geo-informatie beter toegankelijk te maken. Maar hoe kunnen we dat het beste doen? Om dat te ontdekken, is een testbed opgestart.

In september dit jaar is er een call for tender uitgegaan waarin we bedrijven uitnodigen hun kennis en kunde in te zetten voor het beantwoorden van vier onderzoeksvragen. Op de aanbesteding hebben 11 partijen gereageerd. Vorige week zijn de opdrachten gegund.

Het bedrijf Spotzi gaat aan de slag met de vraag: Wat is een bruikbaar publicatie platform voor geo-informatie? APIwise buigt zich over de vraag: Hoe maken we geo-informatie doorzoekbaar, gebruikmakend van het ecosysteem van het web en linked data? Het consortium Interactive instruments, GeoCAT en Linked Data Factory werkt uit hoe we geo-informatie op het web krijgen gebruikmakend van de huidige infrastructuur. Eén onderzoeksvraag – advies voor moderne manieren om geo-informatie te publiceren -  is niet gegund omdat geen van de voorstellen inhoudelijk voldeed. Voor elke gegunde onderzoeksvraag is een bedrag van €25.000 beschikbaar.

Om de ontwikkelingen te volgen organiseren we openbare bijeenkomsten rond het testbed. Op 8 december vindt de eerste plaats om 13:00 uur bij Geonovum. De bedrijven die met het testbed aan de gang gaan, lichten dan hun activiteiten nader toe en kunnen worden gevoed met suggesties. WIl je hier bij zijn? Laat het ons even weten.

Ook via Github blijf je op de hoogte van (tussen)resultaten.

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.