Geonovum heeft predicaat: Uitstekend beheerproces

11 december 2014
felicitaatrt

Forum Standaardisatie en Nationaal Beraad Digitale Overheid hebben het predicaat ‘uitstekend beheerproces’ toegekend aan Geonovum, SIKB en CROW voor het beheer van hun standaarden die op de ‘pas toe of leg uit’-lijst staan. 

Standaardisatieorganisatie in het bezit van het predicaat ‘Uitstekend Beheerproces’ hebben het beheer en versiebeheer van een standaard zodanig open en structureel vormgegeven, dat erop vertrouwd kan worden dat alle mogelijke belangen die spelen rondom de standaard door de standaardisatieorganisatie correct worden meegenomen en afgewogen. Hierdoor hoeven nieuwe versies van standaarden niet meer de volledige procedure te doorlopen bij het Forum Standaardisatie om te worden opgenomen op de ‘pas toe of leg uit’-lijst met open standaarden.

Over het Forum Standaardisatie en Nationaal Beraad Digitale Overheid

Forum Standaardisatie bevordert interoperabiliteit en de toepassing van open standaarden binnen de publieke sector. Daarvoor beheert zij de lijst met aanbevolen (gangbare) en verplichte ('pas toe of leg uit') open standaarden die gelden voor de totale publieke sector, inclusief zorg en onderwijs. Overheden zijn verplicht om naar deze standaarden te vragen bij aanbestedingen en inkoop van ICT. De taken van het voormalige College Standaardisatie zijn overgenomen door het nieuwe Nationaal Beraad Digitale Overheid. Forum Standaardisatie adviseert voortaan rechtstreeks aan het Nationaal Beraad. Het Nationaal Beraad  bekrachtigt de standaarden die op de lijst worden geplaatst en neemt ook het besluit om organisaties het predicaat ‘uitstekend beheerproces’ toe te kennen.

Kijk voor een overzicht van alle open standaarden op de 'pas toe of leg uit'-lijst.

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.