Thema's

Thema Energie

Energie

In 2050 zal het energieverbruik vrijwel geheel uit duurzame bronnen moeten worden gevoed. Om deze dynamische energie te laten stromen, is veel data-uitwisseling nodig. Samen met de energiesector brengen wij het informatielandschap in beeld.
Thema Ethiek en Privacy

Ethiek en Privacy

In de openbare ruimte bevinden zich heel veel verschillende sensoren van zowel particulieren, als van bedrijven als van de overheid. Hoe gaan we verantwoord om met het inwinnen en gebruik van deze data?
hulpdiensten gebruiken locatie-data om kwetsbaren te beschermen

Geo4COVID

COVID-19 is niet alleen een medisch vraagstuk. Het is ook een locatievraagstuk. Om de verspreiding van het virus te monitoren en beheersen worden wereldwijd locatie-toepassingen ontwikkeld. In dit dossier beschrijven we deze toepassingen en hun werking.
Wijs met locatie

GeoSamen - Wijs met Locatie

Wijs met locatie brengt experts samen in een open platform. Door de mogelijkheden en beperkingen van nieuwe technologieën te leren kennen, verkennen we hun potentie voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.
Thema API's

Kennisplatform API's

Het Kennisplatform API’s is een open samenwerking die strategische en tactische vraagstukken verkent rond het ontwikkelen van API’s door de overheid en gebruik van deze APIs buiten en binnen de overheid.