Geonovum lid van W3C

03 juli 2017
www en geo

Met ingang van 1 juli 2017 is Geonovum lid van het W3C. Het W3C ontwikkelt de standaarden voor het web zoals het OGC dat doet voor geo. Met dit lidmaatschap in de hand, kan Geonovum actiever deelnemen in diverse werkgroepen die standaarden voor het web maken.

Het internet is een prachtig instrument om digitale informatie op te delen. Die kracht van het web willen we ook graag benutten om geo-informatie beter toegankelijk te maken. Andersom is "locatie" vaak een verbindend element voor verschillende datasets. En dat maakt "geo" zeer interessant voor de webwereld. De afgelopen jaren draaide Geonovum al actief mee in de werkgroep Spatial Data on the Web - best practices; een samenwerking tussen W3C en OGC. Dit werk zetten we voort, met Linda van den Brink van Geonovum als voorzitter van deze werkgroep. Als lid van W3C zullen we daarnaast ook in andere werkgroepen aanschuiven.

Via de website van Geonovum en via onze nieuwsbrief De Geo-standaard, houden we u vanaf nu ook op de hoogte over ontwikkelingen bij W3C.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.