Vooraankondiging nieuwe bijeenkomsten Platform Linked Data

08 april 2016
Voetbalveld

Het Platform Linked Data Nederland organiseert komende maanden weer een aantal inspirerende bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten staan gepland op:

  • 21 april | Hands-on sessie PLDN in Utrecht | ProgrammaAanmelden
  • 10 mei | Werksessie PLDN | Programma | Aanmelden
  • 27 juni  | Symposium PLDN in Eindhoven | Aanmelden
    het symposium is dit jaar officieel side-event van het European Data Forum van 29 en 30 juni.

Hieronder vind je meer informatie over de bijeenkomsten.

 

21 april | Hands-on sessie: Slim publiceren

Via je zoekmachine op je telefoon de dichtstbijzijnde bank vinden die nog open is. Of het beste Italiaanse restaurant in de buurt. Nieuwe technologische ontwikkelingen zoals linked data maken bruikbare antwoorden op samengestelde vragen mogelijk. Hoe linked data een rol spelen bij het geven van dit soort antwoorden en welke stappen nodig zijn om zover te komen, staat centraal in de eerstvolgende werksessie van het Platform Linked Data Nederland.

Op 21 april organiseert het Platform een werksessie in Utrecht. Thema van de werksessie is "Slim publiceren". In een open setting wisselen we kennis en ervaring uit over hoe je (geo-)data zodanig op het web publiceert dat zoekmachines er slim mee uit de voeten kunnen. We zijn met deze werksessie te gast bij de Rabobank in Utrecht. Als input stelt de Rabobank voorbeeld data beschikbaar, maar neem gerust ook eigen datasets mee om in de workshop mee aan de slag te gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen mee te kijken.

Aanmelden voor deze sessie

 

10 mei | Werksessie Linked Data : what's up and what's new

In deze werksessie van het Platform Linked Data Nederland laten we weer eens ouderwets de ‘projecten’ aan het woord. Dat wil zeggen de activiteiten die in Nederland lopen waarbij linked data een grote rol speelt en die wij als PLDN kennen (of bij deze leren kennen). Bekende toepassingen zoals de LOD Laundromat en informatievoorziening bij de brandweer, maar ook: slim koeien melken, slimme riolering, en muzieklijsten passeren de revue. In de middag is er een workshop over doorontwikkeling van het Linked Data Theatre tot een open source toolkit voor het publiceren van Linked Data. Wat voor functionaliteit mag in zo’n toolkit niet ontbreken? En welke formaten en standaarden moeten absoluut worden ondersteund?

aanmelden voor deze sessie

 

27 juni | Linked Data Symposium: Academics and Engineers

Op 27 juni organiseren we het jaarlijkse Linked Data Symposium. Dit jaar zijn we te gast in Eindhoven en zijn we side-event van het European Data Forum (EDF) 2016 dat op 29 en 30 juni plaats vindt.

Motto van het symposium is ‘academics and engineers’. In verschillende presentaties komen zowel academische als toepassings aspecten van linked data aan bod. Daarnaast worden PhD studenten afkomstig van verschillende Europese universiteiten aan een vurige vragenronde onderworpen door een internationaal panel van professoren. De studenten dingen mee naar een expertprijs en een publieksprijs. In de middag, kunnen de bezoekers van het symposium speeddaten met de studenten. Een unieke kans om in korte tijd op de hoogte te raken van actueel onderzoek! Aanmelden kan nu al via de website van Geonovum.

Aanmelden

 

European Data Forum

Op 29 en 30 juni komen tijdens het European Data Forum (EDF) 2016 experts uit heel Europa bij elkaar rondom het onderwerp data-gedreven innovatie. Er zijn drie parallelle tracks met sprekers, een expositie en poster presentaties. Het Linked Data Symposium van 27 juni is een officieel side-event van het European Data Forum. Zie voor meer informatie en registratie http://2016.data-forum.eu/european-data-forum-2016-in-eindhoven-on-june-29-30/

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.