Voorbereiden op de Omgevingswet

26 september 2017
Vuurtoren

Op dinsdag 19 september organiseerde Provero de bijeenkomst:  “Wat te doen met huidige bestemmingsplannen in het kader van de Omgevingswet?” De bijeenkomst was gericht op de wijze waarop men inhoudelijk en technisch voorbereidingen kan treffen om een toekomstbestendig plan te maken, in de aanloop naar de Omgevingswet.

Tijdens deze bijeenkomst was het beheerteam RO Standaarden van Geonovum aanwezig om hun kennis te delen en voorlichting te geven. Zo gaven Lilian Waaijman en Monique van Scherpenzeel respectievelijk een presentatie over de planvoorraad en de kwaliteit van de huidige data van Ruimtelijkeplannen.nl en het overgangsrecht. In de middag gaven Gijs Koedam en Irina Entrop workshops waarin tips en tricks gegeven werden om de data op orde te brengen. Hierbij zijn onderwerpen zoals geconsolideerde versie, dossier statussen, actualiseren en objectgerichte planteksten onder de loep genomen.

De presentaties van het beheerteam zijn ook te bekijken op de website van Geonovum bij de RO Standaarden, onder communicatie

De overige presentaties van de bijeenkomst zijn te downloaden via de website van Provero bij Downloads

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.