Doe mee met de hackaton SensorThings API eind oktober

SensorthingsAPI hackaton
18 juli 2019

Op 29 en 30 oktober organiseert Geonovum samen met het Kennisplatform API’s een SensorThings API hackaton.

De OGC standaard SensorThings API is bedoeld voor Internet of Things applicaties. Het is een lichtgewicht, eenvoudige interface specificatie, gebaseerd op REST en JSON, waarmee applicatieontwikkelaars via het web kunnen communiceren met apparaten die verbonden zijn aan het internet, zoals sensoren. De SensorThings API zorgt ervoor dat ontwikkelaars de protocollen van de verschillende apparaten niet meer hoeven te kennen. Als je een verzameling sensoren hebt, kan je daar een SensorThings API als een laag bovenop zetten om zo geautomatiseerd met de sensoren te kunnen communiceren op een standaard manier, in plaats van via proprietary interfaces van fabrikanten.

Op dinsdag 29 oktober trappen we de hackaton af met een webinar. In het webinar geven we een stoomcursus SensorThings API en lichten we toe wat er aan tooling en ondersteuning beschikbaar is tijdens de hackaton. Op dinsdagmiddag en woensdag is er dan alle ruimte om te experimenteren en ervaringen te delen via github en gitter. Donderdagochtend brengen we de ervaringen bij elkaar en donderdagmiddag 31 oktober presenteren we de opgedane kennis en ervaringen in een bijeenkomst van het Kennisplatform in samenwerking met Logius.

Hackaton

Voor deze hackaton stellen wij twee implementaties beschikbaar, we bieden ondersteuning bij toepassing ervan en zorgen voor sensordata. Je kunt dus ook meedoen als je zelf geen sensordata hebt. Tijdens de hackathon zijn er verschillende experts bij elkaar waarmee je kunt samenwerken.

Heb je zin om mee te doen? Laat het ons snel weten! 

SDI.Next

De SensorThings API hackaton is een activiteit in het kader van SDI.Next: een beweging om geodata gemakkelijker bruikbaar en toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld door beter aan te sluiten op standaarden voor (web)developers.

Gerelateerd nieuws