Geef jouw reactie op MIM versie 1.2

18 oktober 2023
logo mim

Van 18 oktober tot en met 30 november 2023 leggen wij graag versie 1.2 van het Metamodel Informatiemodellering (MIM) voor aan het werkveld. Het gaat om een inhoudelijke check voorafgaand aan de voorlegging van het model aan Forum Standaardisatie. 

In het kader van onderlinge samenwerking, wisselen overheidsorganisaties veel informatie uit. Daarbij is het van groot belang dat we hetzelfde verstaan onder de gegevens die we gebruiken en dat we gemeenschappelijke afspraken maken over hoe we gegevens beschrijven en uitwisselen. Het MIM bevat afspraken over het vastleggen van gegevensspecificaties. Bijzonder aan het model is dat de afspraken over meerdere bestuurslagen heen gaan. 

Aan versie 1.2 van MIM is de afgelopen maanden door verschillende experts gewerkt. De versie bevat een reeks kleine verbeteringen. Het overzicht van de doorgevoerde wijzigingen is opgenomen in paragraaf 6.5 van MIM 1.2.  We ontvangen graag feedback op deze versie vanuit het werkveld. 

MIM staat op de Lijst met aanbevolen standaarden van Forum Standaardisatie. Na afronding van de huidige inhoudelijke pre-consultatie bieden we de nieuwe versie bij het Forum aan ter vaststelling. 

Bekijk versie 1.2 van het MIM

Geef jouw feedback

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.