Genomineerd voor gouden API: Algoritme Overheid-API

16 november 2023

Eens per twee jaar reikt het Kennisplatform API een gouden API uit. Voor de award van 2023 zijn in totaal negen API’s genomineerd. Afgelopen weken hebben we alle genomineerde API’s aan je voorgesteld. We sluiten de voorstelronde af met met de API voor Algoritme Overheid.

Met deze API kunnen gebruikers moeiteloos informatie ophalen, verzenden en aanpassen in het landelijke algoritmeregister. Dit biedt een eenvoudige en gestroomlijnde manier om gegevens met betrekking tot algoritmen te beheren en bevordert transparantie.

De Algoritme Overheid API maakt het mogelijk om snel en probleemloos gegevens over algoritmen op te vragen, te verzenden en bij te werken. Administratieve rompslomp wordt verminderd, en dubbel werk bij de publicatie van algoritmegegevens wordt geëlimineerd, wat resulteert in een actuele en nauwkeurige registratie van algoritmen binnen de overheid. Volgens de indieners verdient deze API goud vanwege zijn vermogen om administratie te vereenvoudigen, waardoor tijd en inspanning worden bespaard bij het bijhouden van informatie.

De Algoritme Onderwijs-API is deze week samen met de andere genomineerde API’s voorgelegd aan de jury. De jury bestaat uit Cathy Dingemanse, de Productower van de Haal Centraal API; Johan Groenen, een van de trekkers van Code4NL en Michiel Nijdam, functioneel analist bij Visma Roxit. Op donderdag 23 november maken we de winnaar bekend tijdens de IBDS Stelseldag.

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.