KNMI EDR-API genomineerd voor de Gouden API Award 2023

06 november 2023

Eens per twee jaar reikt het Kennisplatform API een gouden API uit. Voor de award van 2023 zijn negen API’s genomineerd. Komende weken stellen we deze genomineerde API’s aan je voor. Deze keer staat KNMI EDR-API centraal.

Met de KNMI EDR-API kunnen gebruikers weerdata opvragen op basis van locatie en tijd. De API biedt gedetailleerde weergegevens, waaronder temperatuur en windsnelheid, voor precies de gewenste locatie en tijdsperiode. 

Wat deze API bijzonder maakt, is de flexibiliteit om gegevens op maat te verkrijgen. Het KNMI heeft ook de internationale OGC-standaard voor Environmental Data Retrieval (EDR) geïmplementeerd, wat zorgt voor uniformiteit en consistentie in gegevensuitwisseling. Meer informatie over de KNMI EDR-API en toegang tot de API en documentatie is beschikbaar op de KNMI-website.

De KNMI EDR-API wordt samen met de andere genomineerde API’s, op 15 november voorgelegd aan de jury. De jury bestaat uit Cathy Dingemanse, de Productower van de Haal Centraal API; Johan Groenen, een van de trekkers van Code4NL en Michiel Nijdam, functioneel analist bij Visma Roxit. Op 23 november maken we de winnaar bekend tijdens de IBDS Stelseldag

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.