OGC Gardels Award voor Linda van den Brink

21 november 2019
Linda van den Brink ontvangt OGC Gardels Award

Tijdens de 113e OGC Technical Committee Meeting in Toulouse heeft de OGC aan Linda van den Brink de Kenneth D. Gardels Award overhandigd. Deze Award wordt eens per jaar uitgereikt aan een individu als erkenning voor uitzonderlijke bijdragen aan de open, op consensus gebaseerde OGC standaarden. Linda is de eerste Nederlander en tweede vrouw die deze Award krijgt.

Linda is genomineerd door de eerdere Gardels Award winnaars. De Board of Directors van het OGC kent de prijs toe. In de toelichting op hun keuze, roemt de Board Linda’s inzet voor het samenbrengen van standaardisatie-activiteiten bij W3C en OGC en de breedte van haar werk. Zo werden haar bijdragen aan ondermeer GML, CityGML, GeoSemantics en de Spatial Data on the Web Interest Group geroemd.

De Award, een gouden medaille, werd tijdens de award-ceremonie in het stadhuis van Toulouse overhandigd door Bart De Lathouwer, president van de OGC, in de aanwezigheid van Jean-Luc Moudenc (burgemeester Toulouse) en Steven Hagan namens de Board of Directors van het OGC.

De Award is vernoemd naar Kenneth D. Gardels, één van de oprichters van het OGC. Niet alleen de term ‘open GIS’ (later omgezet in Open Geospatial) is van hem afkomstig, maar hij speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van open source GIS en het oprichten van een actieve online community. Kenneth D. Gardels overleed in 1999 op 44-jarige leeftijd aan kanker. Sindsdien eert het OGC elk jaar één lid dat zich volledig in de geest van Kenneth D. Gardels inzet voor open, breed gedragen geo-standaarden.

Lees ook het interview met Linda van den Brink in Geo-Info

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.