Samenwerken aan een AI-gedreven infrastructuur

Op 4 december 2020 organiseerden Rijkswaterstaat en GeoSamen | Wijs met Locatie de conferentie: Samenwerken aan een AI-gedreven infrastructuur.

Na een kort welkom door Roeland Allewijn, gaf Petra Delsing, Kwartiermaker Artificial Intelligence bij het Ministerie van IenW een helikopterview op ontwikkelingen en aandachtsgebieden rond Artificial Intelligence. De rest van de dag volgde een gevarieerd aanbod van workshops. Van AI voor predictive maintenance tot Ethiek. Van slimme weginspecties tot mobility as a service. En van de expertise van het Datalab tot de kracht van beeldherkenning voor de openbare ruimte. Ter introductie hebben alle sprekers een korte podcast gemaakt. Of bekijk hieronder de aftermovie

Basis op orde – Roeland Allewijn

 

Roeland Allewijn zal op 4 december in de opening van Samenwerken aan een AI-gedreven Infrastructuur meer vertellen over het belang van AI bij Rijkswaterstaat. Hij licht alvast een tipje van de sluier op.
terug naar overzicht

Aan de slag met een AI-gedreven infrastructuur – Petra Delsing

 

Kwartiermaker Artificial Intelligence bij het ministerie van IenW, Petra Delsing, werkt volop aan kennis en awareness over Artificial Intelligence. Op de werkconferentie: Samenwerken aan een AI-gedreven Infrastructuur spreekt zij tijdens de plenaire sessie. In deze podcast heet Petra je alvast welkom.
terug naar overzicht

Beeldherkenning in de openbare ruimte – Jeroen Waanders

 

Hoe artificiële intelligentie het waterschap helpen in hun schouwingsactiviteiten. Jeroen Waanders licht een tipje van de sluier op over zijn sessie Beeldherkenning in de openbare ruimte.
terug naar overzicht

Slimme inzet Weginspecteurs – Fred van der Zeeuw

 

Hoe helpt artificiële intelligentie ons de wegen veiliger te maken? Hoe krijg je mensen zo snel mogelijk op de plek waar ze nodig zijn? Fred van der Zeeuw verbindt de business met de wereld van datascience. Meer weten en meedenken? Dat kan in de sessie: Slimme inzet weginspecteurs.
terug naar overzicht

Predictive maintenance – Rutger Krans  

 

Hoe kan artificiële intelligentie helpen bij slimmer onderhoud van de Nederlandse wegen? Bekijk de introductie van Rutger Krans over de sessie Predictive Maintenance.
terug naar overzicht

Mobility as a service – Eric Mink

 

Wat is de impact van data op mobiliteitsvraagstukken? Hoe kunnen we met data uit platforms werken om te zorgen dat reisbewegingen geoptimaliseerd worden? Daar gaat het over in de sessie van Eric Mink tijdens Samenwerken aan een AI-gedreven Infrastructuur.
terug naar overzicht

Datalab explainable AI – Erdogan Taskesen

 

Hoe gebruikt Rijkswaterstaat artificiële intelligentie? In de sessie van het datalab vertelt Erdogan Taskesen meer over beeldherkenning en over de AI library die Rijkswaterstaat heeft gemaakt om dat slim te doen. Tot slot gaat de sessie van het datalab in op tekst mining.
terug naar overzicht

Ethiek en AI - Elliot Donata

 

Kunstmatige intelligentie... het is niet weg te denken in een wereld vol data. Hoe gaat de toekomst er uit zien? Daar gaat het over in de sessie met Elliot Donata op de conferentie Samenwerken aan een AI-gedreven Infrastructuur.
terug naar overzicht

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.