Mapping: Nederlandse CAD-standaard en IMGeo

Dit document beschrijft hoe IMGeo en NLCS te combineren en relateren zijn.

Meer informatie over Mapping: Nederlandse CAD-standaard en IMGeo

IMGeo en NLCS leggen allebei op hun eigen manier de openbare ruimte vast. Een NLCS-ontwerptekening bevat de geometrie voor nieuwe IMGeo-objecten, echter niet altijd in direct bruikbare vorm. In dit document wordt beschreven op welke wijze de twee standaarden te combineren en relateren zijn. Hiertoe beschrijft dit document twee vertalingen, ofwel 'mappings', van NLCS naar IMGeo en van IMGeo naar NLCS.

Mapping NLCS > IMGeo
Deze mapping beschrijft welke richtlijnen, restricties en technieken binnen een NLCS-tekeningbestand moeten worden toegepast om de NLCS-tekeninginhoud direct te kunnen gebruiken voor IMGeo-objectvorming, zonder dat daar nog inhoudelijke aanpassingen, extra bewerkingen of conversies voor nodig zijn. Dit document gaat niet in op de vraag hoe deze richtlijnen, restricties en technieken tot stand moeten komen of ondersteund kunnen worden.
Mapping IMGeo > NLCS
Deze mapping beschrijft als het ware de weg terug: hoe kan IMGeo-objectgeometrie worden overgeheveld in een NLCS-tekeningbestand zonder dat daar inhoudelijke aanpassingen, extra bewerkingen of conversies voor nodig zijn?

Bij deze mapping horen verschillende bijlagen die je hier kunt downloaden.