Aanmerkingsregister biedt overzicht INSPIRE datasets en voortgang implementatie

04 juli 2017
INSPIRE aanmerkingsregister

Om inzicht te bieden in welke Nederlandse datasets voor INSPIRE zijn aangemerkt, ontwikkelt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een INSPIRE aanmerkingsregister. Dit register is openbaar en online toegankelijk en staat sinds vandaag online.

Via het aanmerkingsregister kan iedereen de voortgang van de INSPIRE implementatie volgen. Bijvoorbeeld hoe ver de INSPIRE dataproviders zijn met de eerstvolgende INSPIRE deadline: de harmonisatie van Annex I in november dit jaar. Vanuit het aanmerkingsregister is er ook een directe link naar de publicatie van de metadata van betreffende dataset in het Nationaal Georegister. De dataset is daar dan ook te raadplegen.

Datasets aanmelden
Wanneer u ziet dat er voor een INSPIRE- thema of feature type een dataset beschikbaar is die nog niet voorkomt in het aanmerkingsregister, kunt u deze dataset zelf aanmelden via het register. Hiervoor klikt u op het tabblad ‘aanmelden dataset’ en vult u de gevraagde gegevens in. Nadat het ministerie van Infrastructuur en Milieu uw aanmelding heeft beoordeelt, koppelt zij het besluit aan u terug.

Aanvullend biedt het register een gesloten omgeving voor betrokken dataproviders. Zij kunnen in deze omgeving per dataset de gegevens bewerken of een wijzigingsverzoek indienen. Daarnaast is het mogelijk om overzichten te generen van gegevens uit het aanmerkingsregister. Tot slot vindt ook de onderlinge communicatie tussen de verschillende partijen plaats via het aanmerkingsregister. Het INSPIRE aanmerkingsregister ondersteunt hiermee het gehele aanmerkingsproces.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.