Kennissessie 'INSPIRE en e-reporting'

01 november 2017
INSPIRE logo

Op 21 september 2017 bespraken experts op gebied van INSPIRE en e-reporting wat we vanuit Nederland kunnen doen om synergie te bewerkstelligen tussen digitale milieurapportages en INSPIRE. 


Begin juni heeft de Europese Commissie een fitness check over Environmental Monitoring en Reporting afgerond. De fitness check is het begin van een proces om de Europese milieurapportages te verbeteren. In de fitness check is de INSPIRE-richtlijn geïdentificeerd als een belangrijk instrument met een groot potentieel om het rapportageproces te stroomlijnen en de efficiëntie en samenhang van ruimtelijke gegevens te verbeteren.

Zowel vanuit de digitale milieurapportages als INSPIRE zien we de voordelen in het uniform en eenmalig kunnen aanleveren van milieudata. Het scheelt tijd en voorkomt dubbel werk. Bovendien verbetert de integrale kwaliteit van milieurapportages als datadefinities voor de verschillende rapportages op elkaar zijn afgestemd.

Naar aanleiding van de kennissessie gaat het Nederlandse INSPIRE-team samen met de digitale rapportage experts op zoek naar kansen voor synergie. Vanuit Nederland kunnen we in onze Europese contacten over dit onderwerp vervolgens vanuit beide achtergronden met één stem spreken.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.