Kennissessie INSPIRE harmonisatie - presentaties online

03 juli 2017
Auto's

Op 21 juni heette Geonovum bijna dertig deelnemers welkom op een kennissessie over INSPIRE Harmonisatie. Op de kennissessie stond het delen van kennis en ervaring centraal over de harmonisatie van INSPIRE data. Vanaf 23 november 2017 moeten Annex I dataproviders geharmoniseerde data gaan serveren.

Naast deelnemers uit Nederland, verwelkomden we ook een delegatie van onze zuiderburen van Informatie Vlaanderen. De kennissessie werd afgetrapt met drie presentaties uit de praktijk van RVO (onderdeel van Ministerie van Economische Zaken), Dienst der Hydrografie en PDOK/Kadaster. Elke spreker gaf een unieke invalshoek op de wijze waarop zijn organisatie omgaat met INSPIRE, en meer specifiek op het harmoniseren van data.

Rode draad in de presentaties was, dat het belangrijk is om zo vroeg mogelijk en zo breed mogelijk bekendheid te geven aan INSPIRE binnen de eigen organisatie. Daarnaast werd het ook duidelijk, dat techniek geen obstakel (meer) is. Zo is er met transformatietools als HALE inmiddels veel kennis en ervaring op gedaan.

Na de koffiepauze volgden er nog twee presentaties van Geonovum waarin dieper werd ingegaan op wat te doen met bestaande services voor as-is data en werd een overzicht gegevens van de beschikbare online validatie tools, waarmee geharmoniseerde datasets gecontroleerd kunnen worden. Alle presentaties die tijdens deze sessie zijn gegeven, zijn te downloaden.

Op de hoogte blijven van INSPIRE?

Houdt de agenda op de Geonovum website in de gaten voor toekomstige evenementen. Via de INSPIRE Nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het laatste INSPIRE nieuws. Uiteraard kunt u voor alle INSPIRE-gerelateerde vragen altijd terecht bij de INSPIRE helpdesk

 

 

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.