Online implementatie INSPIRE volgen

25 januari 2017
Ananassen

Om inzicht te bieden in welke Nederlandse datasets voor INSPIRE zijn aangemerkt, ontwikkelt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een INSPIRE aanmerkingsregister. Dit register wordt openbaar en online toegankelijk.

In het aanmerkingsregister staat welke Nederlandse datasets voor INSPIRE zijn aangemerkt en welke dataprovider voor deze dataset aan de lat staat. Via dit register kan straks iedereen de voortgang van de INSPIRE implementatie volgen. Bijvoorbeeld hoe ver de INSPIRE dataproviders zijn met de eerstvolgende INSPIRE deadline: de harmonisatie van Annex I in november dit jaar. Vanuit het aanmerkingsregister komt er een directe link naar de publicatie van de metadata van betreffende dataset in het Nationaal Georegister. De dataset is daar dan ook te raadplegen. 

Naast een overzicht van aangemerkte INSPIRE datasets en de daarbij betrokken dataprovider, kan via het aanmerkingenregister ook een verzoek worden ingediend om een dataset voor INSPIRE aan te merken. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu neemt dit verzoek dan in behandeling. Het INSPIRE aanmerkingsregister ondersteunt hiermee het gehele aanmerkingsproces.

In februari wordt aan de dataproviders gevraagd om een eerste versie van het aanmerkingsregister te controleren en te testen. In de zomer zal het INSPIRE aanmerkingsregister openbaar en online toegankelijk worden voor iedereen.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.