Smart City Symposium - Data-ownership en Ethiek

15 juli 2016
trottoir

In de Smart City streven we ernaar de best mogelijke stad te zijn voor onze inwoners en bezoekers door onze beslissingen mede te baseren op een grote rijkdom aan gegevens. Veel van die gegevens gaan òver inwoners en bezoekers van die stad. Van wie zijn die gegevens eigenlijk? Van de personen om wie het gaat? Van het bedrijf of de organisatie die de data verzamelt? Van het stadsbestuur dat de opdracht voor het verzamelen van de gegevens heeft gegeven?

Op 1 november organiseert het Platform Making Sense for Society in samenwerking met Ditss een symposium over Data-ownership en Ethiek. We gaan dan in op welke risico's er zijn verbonden aan het op grote schaal verzamelen van data. Kan je gebruik maken van deze data zonder de privacy van inwoners en bezoekers te schenden? Wat kan er eigenlijk allemaal? Wat doen verschillende steden al? Wat zijn hun ervaringen met ongewenste neveneffecten?

Wilt u als stad zowel slim zijn als betrouwbaar blijven? Dan nodigen wij u van harte uit om 1 november aan te schuiven en uw (en onze!) kennis te verrijken tijdens bij dit symposium bij gemeente Eindhoven. Het programma wordt na de zomervakantie bekend gemaakt. Aanmelden is al wel mogelijk!
 

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.