Validator INSPIRE services online en als download beschikbaar

31 januari 2016
validator

Na een testperiode in oktober vorig jaar, is in december de online ETF-validator voor webservices live gegaan. Met deze ETF-validator kan je WMS, WFS en Atom services online testen op de INSPIRE eisen voor View en Download Services. WMS en WFS services kunnen met de online validator ook tegen de Nederlandse profielen getoetst worden.

Ook als download beschikbaar

Naast de online versie blijft er een downloadversie van de ETF-validator beschikbaar voor offline gebruik (ETF 1.5). De offline versie is met name praktisch voor partijen die regelmatig veel datasets valideren. De offline versie bevat ook de mogelijkheid om services te testen op de performance en capaciteitseisen die INSPIRE stelt in het kader van de "Quality of Service".

Meer informatie

De desktopversie is te downloaden via http://www.geostandaarden.nl/validatie/inspire/versies/1.5/. De online validator staat op http://validatie.geostandaarden.nl/.

De broncode en openstaande punten van de ETF tests vind je op Github: https://github.com/Geonovum/etf-test-projects-inspire  voor de INSPIRE tests en https://github.com/Geonovum/etf-test-projects-nl voor de tests tegen de Nederlandse profielen. Daar kunnen ook bugs gemeld worden.

Met vragen over de validator kan je terecht bij de INSPIRE helpdesk.
 

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.