Consultatie Praktijkrichtlijn Vector Tiles

16 april 2021
vector tiles

Van donderdag 15 april tot en met donderdag 27 mei ligt de Praktijkrichtlijn Vector Tiling in consultatie. Vector Tiles zijn kleine bestanden met vector informatie die worden gebruikt om een kaart een stijl mee te geven. Om hergebruik van vectortiles in (web)applicaties makkelijker te maken, is de Praktijkrichtlijn Vector Tiling opgesteld. 

De Praktijkrichtlijn Vector Tiling is een praktische uitwerking van de regels voor vector tiles voor Nederlandse toepassingen. De praktijkrichtlijn richt zich op het aanbieden, publiceren en gebruiken van vector tiles in (web)applicaties, waarbij visualisatie het hoofddoel is. Doel van de richtlijn is dat het voor gebruikers eenvoudiger wordt om vector tiles van derden te gebruiken. Een werkgroep van ongeveer 15 specialisten heeft deze Praktijkrichtlijn onder redactie van Geonovum opgesteld.

Via deze consultatie leggen we de Praktijkrichtlijn voor aan het gehele werkveld. Graag ontvangen we opmerkingen en suggesties voor verbetering.

Reacties doorgeven

Commentaar en suggesties op de Praktijkrichtlijn kan je via een reactieformulier indienen. Je kunt je opmerkingen ook opgeven in Github .

Bekijk de Praktijkrichtlijn Vector Tiling

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.