Geo-inspiratiedag 29 juni 2021

21 mei 2021
geo-inspiratiedag: fundamenten van data en data als fundament

Over de fundamenten van data en data als fundament

Hoe zijn de geo-registraties opgebouwd? Tot wat voor aandachtspunten leidt dat als je ze gaat gebruiken? Wat zijn fundamentele waarden voor data en welke afspraken zijn daarvoor in de maak? Deze vragen en meer beantwoorden we op de geo-inspiratiedag op 29 juni 2021. We nodigen je van harte uit om bij ons aan te schuiven!

Het Ministerie van BZK (DiS Geo en BRO), Kadaster/PDOK en Geonovum organiseren in 2021 vier geo-inspiratiedagen. Tijdens deze inspiratiedagen praten we makers en gebruikers van (geo-)data bij op actuele ontwikkelingen, inspireren we met praktijkvoorbeelden, stippen we aandachtspunten aan èn bieden we gelegenheid om onderling bij te praten. 

Nadat we de eerste geo-inspiratiedag onze blik richtten op de toekomst met het thema Digital Twins, kijken we 29 juni naar de basis: de fundamenten van de (basis)registraties. Eén van de bevindingen uit de digital twin sessie is dat kennis van je databronnen je helpt om informatie op waarde te schatten. In interviews met experts maken we 29 juni daarom nader kennis met de achtergronden van de modellen waarin we onze wereld vastleggen. Zo duiken we met Michiel van der Meulen, hoofdgeoloog bij de Geologische Dienst Nederland (TNO) in de wereld van de ondergrond. En vertelt Don Zandbergen van het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek meer over de bronnen waarop funderingsdata is gebaseerd.

Naast de fundamenten van de registraties kijken we ook naar hoe data zijn gefundeerd in beleid. Ton Zijlstra van The Greenland praat je bij op de Europese ontwikkeling van een juridisch raamwerk waarin ontwikkelingen als data governance, dataspaces en AI worden ingebed. Tot slot kijken we naar de fundamentele waarde en waarden van data: welke verdienmodellen zijn er rond data? 

Leer meer over de verschillende registraties die Nederland rijk is en praat in de workshops mee over de waarde(n) van data. We kijken uit naar je aanwezigheid op 29 juni!

Meld je aan

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.